Sernik na zimno

Sernik na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    1 kg
  • cukier

    1 i 1/2 szklanki
  • masło

    25 dkg
  • cukier puder

    1,5 szklanka
  • cukier waniliowy

  • bakalie

  • czekolada

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć masło i dodać po trochę cukru i cukru waniliowego, twaróg i po 1 żółtku. Do utartej masy dodać zmiękczoną żelatynę, wymieszać, dodać bakalie. Tortownice spłukać wodą i posypać cukrem kryształem, dodać resztę wstawić do lodówki aby stężał. polewamy czekloadą rozpuszczoną ze śmietanę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ziabela 12.08.2011 19:14
:) mmm
bogumiła3 17.09.2010 13:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat