Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    9 szt.
  • kolorowe galaetki

    4
  • cukier puder

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • woda

    120 ml (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie galaretki rozpuszczamy , każdą w jednej szklance i pozostawić do stężenia , potem kroimy je w kostkę . Serki łączymy z cukrem pudrem i galaretkami . Wodę łączymy z żelatyną i wymieszać z masą galaretkową i wszystko przelewamy do tortownicy od razu wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawelek180844 28.07.2012 20:39
uwielbiam te ciasto
babcia 08.05.2012 19:15
pyszne to
babcia 08.05.2012 19:15
pyszne to
smakoszek 19.07.2011 10:33
uwielbiam go
halina17 17.06.2011 12:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat