Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostki
  • żółtka

    3 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyzki
  • cukier

    1 szklanka
  • galaretka owocowa

    1 szt
  • ser biały

    50 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przepuszczamy przez maszynkę 2 – 3 razy, masło, żółtka, cukier ucieramy i łączymy z serem, rozpuszczamy żelatynę dodajemy do sera mieszamy i wylewamy do blachy. Wstawiamy do lodówki gdy ser zastygnie wlewamy na wierch galaretkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 25.01.2012 12:51
zawsze w dziecinstwie taki robi?am
aleksa123 23.06.2011 08:18
Fajny przepis
Danuta8 29.04.2011 12:05
smaczny
Małgorzata113 07.04.2011 08:55
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat