sernik na plackach miodowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szkl
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • miód

    2 łyż
  • masło

    5 dkg
  • śmietana

    2 łyż
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    1 szkl
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    2 szkl
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • skórka z cytryny

  • mleko

    4 łyż
  • mąka ziemniaczana

    5 dkg
  • masa

    1 kg
  • ser biały

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka ubijamy z cukrem i zagniatamy z podgrzanym masłem i miodem oraz śmietaną i sodą mieszamy na jednolite ciasto. Rozwałkowujemy dzielac ciasto na 4 częsci. Piec w temp 180C ok 10 min. Robimy masę wszystkie gotujac z niej budyń. Gorącą przekładamy placki. Placek najlepiej smakuje następnego dnia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 19.04.2013 09:38
interesujący przepis, mniam
artur7 15.03.2012 15:36
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat