Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na jogurtach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spód

otręby owsiane 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier brązowy 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mleko 4 łyżki

masa

jogurt naturalny 400 gram
białko 3 sztuki
cukier brązowy 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 2 sztuki bez cukru
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na jogurtach

Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na spód mieszamy łyżką i wylewamy na papier. Pieczemy przez 10 minut.Białka ubijamy ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę. Powoli dodając cukier, budynie oraz jogurty naturalne. Po dodaniu jogurtów masa zrobi się bardziej ciekła (nie jest to powód do niepokoju). Trzeba wylać ją na upieczony spód ciasta. Piec przez 50 minut, pozostawić do wystudzenia w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.01.2017 13:35
mniam, mniam
agnieszka214 10.01.2017 09:14
lubie sernik w kazdej postaci
mirosława4 10.01.2017 08:38
smaczniutki
Franciszek 10.01.2017 00:40
dobre do kawy
Babeczka35 09.01.2017 21:52
Smaczne ciasto.
gusia1000 09.01.2017 21:35
Bardzo dobry wypiek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak