Sernik na biszkoptach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • mleko

    1 litr
  • śmietana 18 proc

    1 szkl
  • masło 250 g

    1 kostka
  • cukier puder

    1 szkl
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 szt
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • aromat rumowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się mleka wlać śmietanę rozmieszaną z całymi jajkami. Ciągle mieszać aż się zrobi serek. Wylać na sito do ostygnięcia. Utrzeć masło, dodać cukier puder i nadal ucierać. Następnie dodawać po trochu serek i ucierać. Na koniec dodać zapach rumowy. Na spód tortownicy położyć biszkopty i zalać zrobioną masą. Wierzch zalać galaretką i wsadzić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
meg1984 11.02.2013 19:53
lubię taki
Milena87 11.02.2013 10:44
pyszny
barbara11561 17.02.2012 10:46
pyszny:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat