Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik michałkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa serowa

ser biały 500 gram
cukierki 100 gram
śmietana 30% 100 mililtrów
biała czekolada 100 gram
budyń śmietankowy 1 sztuka
jajko 3 sztuki

wierzch

śmietana 30% 30 mililtrów
cukierki 30 gram

Porada

Cukierki w składnikach to Białe Michałki lub Michaszki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik michałkowy

masa serowa:
Cukierki i czekoladę siekamy i rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie. Masę studzimy.
Ser, jajka, masło orzechowe oraz przestudzona masę z cukierków miksujemy krótko do połączenia składników. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 17o stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez godzinę. Potem studzimy i schładzamy w lodówce.

wierzch:
Posiekane cukierki rozpuszczamy w śmietanie, studzimy a następnie polewamy sernik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.06.2017 23:36
piękny sernik :)
Renataj 27.06.2017 22:49
Chętnie bym spróbowała :)
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:46
moje ulubione cukierki i sernik w jednym, michałkowe love !
halina17 27.06.2017 22:33
DOBRY SERNIK.
Stenka 27.06.2017 20:45
smaczne ciasto
Aleksandra/Olcia 27.06.2017 18:43
aż ślinka cieknie
cukiereczek 27.06.2017 18:16
wow ale cudna słodycz
Lis 27.06.2017 17:04
Bardzo smakowicie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak