Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
masa serowa
-
ser biały
500 gram -
cukierki
100 gram -
śmietana 30%
100 mililtrów -
biała czekolada
100 gram -
budyń śmietankowy
1 sztuka -
jajko
3 sztuki
wierzch
-
śmietana 30%
30 mililtrów -
cukierki
30 gram
Przepis i sposób przygotowania sernik michałkowy
Cukierki i czekoladę siekamy i rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie. Masę studzimy.
Ser, jajka, masło orzechowe oraz przestudzona masę z cukierków miksujemy krótko do połączenia składników. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 17o stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez godzinę. Potem studzimy i schładzamy w lodówce.
wierzch:
Posiekane cukierki rozpuszczamy w śmietanie, studzimy a następnie polewamy sernik.
Cukierki w składnikach to Białe Michałki lub Michaszki![]()
Komentarze (8)