sernik michałkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

masa serowa

  • ser biały

    500 gram
  • cukierki

    100 gram
  • śmietana 30%

    100 mililtrów
  • biała czekolada

    100 gram
  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • jajka

    3 sztuki

wierzch

  • śmietana 30%

    30 mililtrów
  • cukierki

    30 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masa serowa:
Cukierki i czekoladę siekamy i rozpuszczamy w podgrzanej śmietanie. Masę studzimy.
Ser, jajka, masło orzechowe oraz przestudzona masę z cukierków miksujemy krótko do połączenia składników. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 17o stopni i pieczemy w kąpieli wodnej przez godzinę. Potem studzimy i schładzamy w lodówce.

wierzch:
Posiekane cukierki rozpuszczamy w śmietanie, studzimy a następnie polewamy sernik.

Wiktoria29
Cukierki w składnikach to Białe Michałki lub Michaszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 27.06.2017 23:36
piękny sernik :)
Renataj 27.06.2017 22:49
Chętnie bym spróbowała :)
Ewa Wojtaszko 27.06.2017 22:46
moje ulubione cukierki i sernik w jednym, michałkowe love !
halina17 27.06.2017 22:33
DOBRY SERNIK.
Stenka 27.06.2017 20:45
smaczne ciasto
Aleksandra/Olcia 27.06.2017 18:43
aż ślinka cieknie
cukiereczek 27.06.2017 18:16
wow ale cudna słodycz
Lis 27.06.2017 17:04
Bardzo smakowicie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat