Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik marmurkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 5 łyżek
serek homogenizowany 900 g
cukier puder 200 g
jajko 4 szt.
aromat waniliowy 1 łyżeczka
woda 5 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik marmurkowy

kakao rozpuścic w gorącej wodzie. Serek utrzeć z cukrem pudrem. Kolejno wbijac po jednym jajku. Masę podzielić na 2 porcje, do jednej dodać kakao, do drugiej - łyżeczkę aromatu. Do wyłożonej pergaminem formy wlewać porcjami na przemian masę waniliową i czekoladową. Potem obie masy przemieszać delikatnie widelcem, aby powstał marmurek.
Formę z ciastem ustawić na blasze z wodą (do 4 cm wysokości formy). Piec 1 1/2 godz. w temp. 180 stopni. Posypac pokruszonymi herbatnikami i odwrócić ciasto, aby herbatniki znalazły się na spodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.01.2014 06:16
pyszny sernik
Katarzyna59 13.06.2013 07:25
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak