Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miękkie masło
60 g -
kakao
2 łyzki -
czekolada malinowa do picia
1 saszetka -
jajko
1 -
cukier puder
3 łyżki -
mascarpone
250 g -
cukier puder
170 g -
jajko
5 -
budyń waniliowy
40 g -
esencja malinowa
2 łyżeczki -
esencja waniliowa
1/2 łyżeczki -
śmietana kremówka
125 ml -
maliny świeże
50 g -
cukier puder
1 łyżeczka -
twaróg
650 g
Przepis i sposób przygotowania sernik malinowy
masa: Ser i mascarpone zmiksować z cukrem i kremówką.Dodawać po jednym jajku i dokładnie miksować. Wsypać budyń, dodać esencje. Tak przygotowana masę przełożyć na podpieczony kakaowy spód.
wierzch: maliny zmiksować z cukrem, delikatnie wyłożyć na masę serową.
Sernik piec 1h30min w 180C.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)