Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Malibu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka digestive 20 dag
masło 60 g
biały ser 70 dag
cukier 3/4 szklanki
jajko 4
malibu 1/2 szklanki
ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Malibu

Przygotować spód. Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem. Wymieszać z roztopionym masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę serową wszystkie składniki dokładnie zmiksować (nie oddzielać białek od żółtek). Wylać na przygotowany spód. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.04.2012 12:53
wygląda apetycznie:)
caralajna 29.12.2011 18:13
jestem ciekawa czy malibu wyczuwa się w smaku sernika
Kate131 08.07.2011 09:49
pycha
PaniMISIOWA 18.05.2011 17:36
fajny
ewa78 28.03.2011 18:46
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak