Sernik Malibu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasteczka digestive

    20 dag
  • masło

    60 g
  • biały ser

    70 dag
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jajka

    4
  • malibu

    1/2 szklanki
  • ekstrakt z wanilii

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować spód. Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem. Wymieszać z roztopionym masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę serową wszystkie składniki dokładnie zmiksować (nie oddzielać białek od żółtek). Wylać na przygotowany spód. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 16.04.2012 12:53
wygląda apetycznie:)
caralajna 29.12.2011 18:13
<p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">jestem ciekawa czy malibu wyczuwa się w smaku sernika</span></strong></span></p>
Kate131 08.07.2011 09:49
pycha
PaniMISIOWA 18.05.2011 17:36
fajny
ewa78 28.03.2011 18:46
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat