Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kasztanowy z kawową pianką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka0-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka1-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka2-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka3-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka4-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka5-2.jpg)
Przykryć tortownicę folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec 30 minut i zmniejszyć temperaturę do 160 st. Wyłączyć piekarnik i zostawić sernik przez godzinę. Po tum czasie sernik wyjąć, ostudzić i odłożyć na noc do lodówki.
Pianka: Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody, wymieszać, ostudzić. Cukier wymieszać z zagęstnikiem w miseczce. Schłodzoną kremówkę wstępnie ubić i dodać suche składniki. Ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać kawę delikatnie mieszając. Piankę nałożyć na sernik i posypać tartą czekoladą. Odłożyć na 30 min do lodówki, smacznego!
![Krok 7 - Sernik kasztanowy z kawową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-kasztanowy-z-kawowa-pianka6-2.jpg)