Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik kajmakowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 130 g
masło 2 łyżki
ser wiaderkowy 1 kg
jajko 3 szt
masło 100 g
kajmak 1/2 puszki
cukier 3/4 szkl
mleko 3 szkl
skrobia 2 łyżki
kajmak 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik kajmakowy

Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem, wyłożyć nimi tortownicę. Z mleka, cukru, masła i skrobii ugotowac budyń, wystudzić. Jajka zmiksowac z serem i kajmakiem, dodac budyń. Wlać do tortownicy, piec 60 minut w 170*C. POsmarwoać po ostygnięciu resztą kajmaku,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 11.06.2015 23:15
bajeczny sernik
foczka-ks 23.03.2015 08:13
sernik mniam mniam
Łucja 04.11.2013 22:54
uwielbiam :)
Konczi 04.11.2013 14:35
uwielbiam takie serniki
ssylwiaa 04.11.2013 14:19
z masą kajmakową musi być super ;)
Ania84 04.11.2013 13:45
pyszności palce lizać
Adamorek 04.11.2013 13:41
pyszne jest takie ciasto
Marta1986 04.11.2013 13:39
pysznie wygląda
nutellla 04.11.2013 13:27
z kajmakiem jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak