sernik kajmakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    130 g
  • masło

    2 łyżki
  • ser wiaderkowy

    1 kg
  • jajka

    3 szt
  • masło

    100 g
  • kajmak

    1/2 puszki
  • cukier

    3/4 szkl
  • mleko

    3 szkl
  • skrobia

    2 łyżki
  • kajmak

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem, wyłożyć nimi tortownicę. Z mleka, cukru, masła i skrobii ugotowac budyń, wystudzić. Jajka zmiksowac z serem i kajmakiem, dodac budyń. Wlać do tortownicy, piec 60 minut w 170*C. POsmarwoać po ostygnięciu resztą kajmaku,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 11.06.2015 23:15
bajeczny sernik
foczka-ks 23.03.2015 08:13
sernik mniam mniam
Łucja 04.11.2013 22:54
uwielbiam :)
Konczi 04.11.2013 14:35
uwielbiam takie serniki
ssylwiaa 04.11.2013 14:19
z masą kajmakową musi być super ;)
Ania84 04.11.2013 13:45
pyszności palce lizać
Adamorek 04.11.2013 13:41
pyszne jest takie ciasto
Marta1986 04.11.2013 13:39
pysznie wygląda
nutellla 04.11.2013 13:27
z kajmakiem jeszcze nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat