sernik Ireny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    9 szt
  • cukier

    1,1/2 szklanki
  • cukier wanilinowy

    3 szt
  • palma

    3/4 kostki
  • proszek do pieczenia

    1
  • twaróg

    1,20 kg
  • olej

    1 szklanka
  • budyń śmietankowy

    1
  • kokos

  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w misce mikserem utrzec 3/4 kostki palmy 1 żółtko 2 całe jajka 1/2 szklanki cukru i 1 cukier waniliowy na puch następnie dodac 2 szklanki mąki i 1 łyżeczka proszku do pieczenia,2 łyżki śmietany.Masę przełożyc do wysmarowanej chlebowej blachy.Następnie w misce rozrobic masę serową 1 szklankę cukru 4 żółtka( białka osobno)2 całe jajka 2 cukry waniliowe utrzec na puch potem dodac twaróg 2 szklanki mleka powoli polewac cały czas mieszając i 1 szklankę oleju i 1 budyń śmietankowy dokładnie wymieszac i wylac do blachy na górę.Włóżyc do nagrzanego piekarnika 180*C i piec około 1 godziny potem wyjąc i na górę nałożyc wcześniej ubitą pianę z 4 białek z trochę posłodzone cukrem taką sztywną pianę na górę posypujemy kokosem, i dalej pieczemy aż kokos się zrumieni na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mimi 19.04.2012 12:56
pyszniutki
Sylwia56 21.01.2012 21:20
pycha
Rogalik 11.08.2011 22:12
uwielbiam sernik
irenka 18.03.2011 17:36
też bardzo lubię sernik
MAR3STA 18.03.2011 15:27
ach jak ja lubię serniki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat