Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany z brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
ser 1 kg
cukier 3/4 szkalnki
jajko 4 sztuki
margaryna 1 kostka
olejek pomarańczowy
budyń śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany z brzoskwiniami

Brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w dużą kostkę.
Ser trzykrotnie zmielić w maszynce.
W rondlu roztopić margarynę dodać do niej cukier, ser , jajka, olejek pomarańczowy i całość cały czas mieszać gotować na jak najmniejszym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodać budyń i gotować jeszcze 5 minut. Gorącą masę wylać na biszkopt i ułożyć na nim brzoskwinie. Jak masa wystygnie można polać polewą lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 02.04.2013 15:44
smaczny na biszkopcie
Laila2786 02.04.2013 11:43
mniam, rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak