Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2% 1/2 szkl
herbatniki na spód

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany

W garnku topimy margarynę. Dodajemy cukier, twaróg i żółtka. Wszystko mieszamy i gotujemy aż składniki się dobrze połaczą. Budyń rozdrabniamy w mleku i dodajemy do masy. Pod koniec gotowania dodajemy ubite na sztywno białka. Gotujemy aż masa zgęstnieje. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Na to wylewamy masę serową i wsadzamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 01.03.2015 10:54
nie słyszałem o takim
agnieszka214 28.02.2015 18:42
mniam prosty i szybki w wykonaniu
Noruas 28.02.2015 16:55
mniam,zawsze miałam spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak