Sernik gotowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg zmielony

    1 kg
  • cukier

    1 szkl
  • margaryna

    1 kostka
  • jajka

    4 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mleko 2 %

    1/2 szkl
  • herbatniki

    na spód
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku topimy margarynę. Dodajemy cukier, twaróg i żółtka. Wszystko mieszamy i gotujemy aż składniki się dobrze połaczą. Budyń rozdrabniamy w mleku i dodajemy do masy. Pod koniec gotowania dodajemy ubite na sztywno białka. Gotujemy aż masa zgęstnieje. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Na to wylewamy masę serową i wsadzamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lucan 01.03.2015 10:54
nie słyszałem o takim
agnieszka214 28.02.2015 18:42
mniam prosty i szybki w wykonaniu
Noruas 28.02.2015 16:55
mniam,zawsze miałam spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat