Sernik gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    2 łyżki
  • Masa serowa

  • ser

    1 kg-wiaderko
  • jajka

    5 szt
  • masło

    15 dkg
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier kryształ

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • Do dekoracji:

  • polewa czekoladowa

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić, najlepiej w zamrażarce. Podzielić na trzy części. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni, około 15-20 minut. (blaszka 25x40 cm)

Ser, jajka, masło, cukier i cukier waniliowy włożyć do garnka i miksując podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa będzie jednolita, wlać do niego budyń rozprowadzony w mleku i nadal miksując doprowadzić do zagotowania. Masa powinna zgęstnięć. Gorącą masą przełożyć placki. Wierzch udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 08.03.2014 10:11
Smaczny sernik.
treonina 07.03.2014 23:02
przepis warty wypróbowania :-) dodam do swojej księgi
czarrna 07.03.2014 22:13
Moje też :) Poza tym nie mam ręki do serników pieczonych, a ten jest pyszna alternatywą :)
Janina 07.03.2014 21:50
Moje ulubione ciasto;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat