Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik cappuccino

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto kruche

herbatniki 180 gram
masło lub margaryna 125 gram

Masa serowa

twaróg 1 kg
cukier 1 1/2 szklanki
jajko 10 sztuk
kawa rozpuszczalna 3 łyżki cappuccino o smaku orzech
mąka ziemniaczana 3 łyżki
masło lub margaryna 125 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sernik cappuccino

Ciastka traktuję blenderem , łącze z miękkim masłem, zagniatam i przekładam na spód tortownicy o śr. 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Twaróg miele trzykrotnie. Białka ubijam na sztywną pianę i odstawiam. Żółtka ucieram z cukrem na puch, dodaję miękkie masło i kawę cappuccino. Zmniejszam obroty miksera i dodaję twaróg, a na końcu pianę z białek i mieszam łopatką. Przekładam na spód z ciastek i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 1 godzinę, zmniejszam temp. 140°C, piekę przez 20 min, kolejny raz zmniejszam temp. do 120°C-110°C i piekę przez 30-40 min.. Upieczony zostawiam w piekarniku aż przestygnie, wyjmuję i odstawiam w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.04.2015 10:56
ciekawy serniczek :-)
romanrafal
romanrafal 25.04.2015 19:25
super serniczek
ania2610 09.04.2015 12:04
serniczek bardzo apetyczny
Krzysztof15 09.04.2015 06:44
bardzo smaczny
marcia7 08.04.2015 20:49
fajny aromat
irenka 08.04.2015 19:34
pyszniutki sernik,lubię
Mama niejadka 08.04.2015 19:18
Apetyczny serniczek :)
halina17 08.04.2015 19:18
Uwielbiam sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak