Sernik brzoskwiniowy

Sernik brzoskwiniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • margaryna

    25 dag
  • cukier puder

    3 łyżek
  • żółtko jajek

    5 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • mąka

    3 szkl

Sernik

  • twaróg

    1 kg
  • budyń śmietankowy

    2 łyżki
  • margaryna

    125 g
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    1 szkl

oraz

  • brzoskwinie w puszce

  • białko

    5 szt
  • cukier

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik brzoskwiniowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Sernik brzoskwiniowy foto
Wszystkie składniki ciasta zagnieść podzielić na 2 części i schłodzić w lodówce,
Krok 2 - Sernik brzoskwiniowy foto
Brzoskwinie pokroić w kostkę i odcedzić.
Krok 3 - Sernik brzoskwiniowy foto
Utrzeć margarynę z cukrem , następnie dodać jajka , twaróg i mąkę.
Krok 4 - Sernik brzoskwiniowy foto
Jedną część ciasta rozwałkował na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylać masę serową i rozłożyć równomiernie brzoskwinie.
Krok 5 - Sernik brzoskwiniowy foto
Białka ubić z cukrem na puszystą pianę
Krok 6 - Sernik brzoskwiniowy foto
Białka rozsmarować na brzoskwiniach i zetrzeć drugie ciasto.
Krok 7 - Sernik brzoskwiniowy foto
Całość piec ok 1h w temp 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat