Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 25 dag
cukier puder 3 łyżek
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mąka 3 szkl

Sernik

twaróg 1 kg
budyń śmietankowy 2 łyżki
margaryna 125 g
jajko 3 szt
cukier 1 szkl

oraz

brzoskwinie w puszce
białko 5 szt
cukier 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik brzoskwiniowy

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta zagnieść podzielić na 2 części i schłodzić w lodówce,
Krok 1 - Sernik brzoskwiniowy foto
2
Brzoskwinie pokroić w kostkę i odcedzić.
Krok 2 - Sernik brzoskwiniowy foto
3
Utrzeć margarynę z cukrem , następnie dodać jajka , twaróg i mąkę.
Krok 3 - Sernik brzoskwiniowy foto
4
Jedną część ciasta rozwałkował na spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia wylać masę serową i rozłożyć równomiernie brzoskwinie.
Krok 4 - Sernik brzoskwiniowy foto
5
Białka ubić z cukrem na puszystą pianę
Krok 5 - Sernik brzoskwiniowy foto
6
Białka rozsmarować na brzoskwiniach i zetrzeć drugie ciasto.
Krok 6 - Sernik brzoskwiniowy foto
7
Całość piec ok 1h w temp 180 stopni.
Krok 7 - Sernik brzoskwiniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak