Sernik biedronka według Agi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nutella

    25 dkg
  • masło

    2 1/2 łyżki
  • suchary bez cukru

    1/2 paczki
  • galaretka agrestowa

  • galaretka brzoskwiniowa

  • biały ser

    1 kg
  • cukier puder

    1 szklanka
  • delicje

    1 paczka
  • galaretka truskawkowa

  • TRUSKAWKI MROŻONE

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto bardzo smaczne choć troszkę pracochłonne.Najpierw rozpuszczamy galaretki,każdą osobno w szklance wody.Teraz przygotowujemy spód.Suchary dobrze mielimy w maszynce do mięsa.Dodajemy masło i nutelle i dokładnie wyrabiamy.Masa dokładnie wylepiamy spód suchej tortownicy(średnica 25 cm.).Twaróg(najlepiej taki gotowy w wiaderku)dzielimy na pół.Jeżeli mamy biały ser to musimy go przepuścić przez maszynkę.Połowę sera ucieramy z 1/2 szklanki cukru pudru i dodajemy zimna galaretkę agrestową.Wkładamy do tortownicy i do lodówki.Na to układamy dowolnie delicje.Teraz tak samo z druga galaretką(brzoskwiniową) i znów do lodówki.Rozmrożone truskawki(razem z sokiem) miksujemy i do tego dodajemy galaretkę truskawkową.Wylewamy na poprzednie masy.Wkładamy do lodówki i czekamy:) aż zastygnie.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 17.06.2012 18:12
swietny
Dorota37 14.05.2012 20:05
ciekawy
Dorota37 14.05.2012 20:05
ciekawy
Krystyna32 13.01.2012 09:41
extra
irenka 19.12.2011 14:54
pyszny i śliczny
ben-ka 30.09.2011 12:24
rewelacja,pomysł świetny:)
Wacław 22.09.2011 16:43
wow,pycha !
Mysiunia 11.07.2011 13:05
piękny i pyszny!
kochanyptysiu 24.05.2011 10:14
REWELACJA!
jeta72 11.05.2011 17:57
coś pysznego;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat