Sernik bez spodu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • cukier

    2 szkl
  • masło

    15 dkg
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zemlec i ucierac dodając stopniowo po jednym jajku i łyżce cukru. Dodac obie mąki i cukie rwaniliowy. Masło rozpuścic i wlac do masy. Dodac bakalie i wymieszac. Wysmarowaną tłuszczem formę wysypac bułka tartą. Wlac masę do formy i piec około 1h w średnio nagrzanym piekarniku. Po ostudzeniu udekorowac malinami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 25.11.2010 16:49
dobrze że nie sernik bez sera :-)
Allice 14.06.2010 09:07
Maliny można jeszcze polac czekoladą :)
Ela20 12.06.2010 20:58
Pyszny serniczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat