Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
żółtko jajek
5 sztuk -
cukier kryształ
1 szklanka -
proszek do pieczenia
3 łyżeczki -
mąka
3 szlanki -
margaryna
1 kostka -
masa
-
śmietana 18 proc
3 duże kubki -
cukier wanilinowy
1 sztuka -
budyń śmietankowy
2 sztuki -
cukier kryształ
1 szklanka -
białko
5 sztuk -
skórka z cytryny
2 cytryny -
sok z cytryny
2 cytryny
Sposób przygotowania
Zarabiamy ciasto z podanych składników, dzielimy na pół. Jedną część schładzamy w lodówce, a drugą wyklejamy blaszkę.
Przygotowanie masy:
Białka ubijamy z cukrem kryształem, osobno łączymy śmietanę z cukrem waniliowym, budyniami, skórką i sokiem z cytryn, dodajemy do białek, mieszamy i wylewamy na ciasto , pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Następnie wyciągamy ścieramy na wierzch drugą część ciasta i pieczemy jeszcze 20 minut. SMACZNEGO!
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)