Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik agrestowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA SEROWA

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder 0,5 szkl
smietana 18% 800 ml
ser biały w kostce trzykrotnie zmielony 1,25 kg

SPÓD

Biszkopty 150 g

WIERZCH CIASTA

agrest
galaretka truskawkowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik agrestowy

Agrest dojrzały przebrać, opłukać, osączyć. Ser trzykrotnie zmielony, wymieszać ze śmietaną i cukrem. Dokładnie zmiksować. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzić , dodać do masy serowej, wymieszać. Na wyłożone biszkopty wylać masę serową i ułożyć dość ciasno na masie agrest. Galaretkę rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Zalać ciasto galaretką, odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak