Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 ml
mleko 2 szkl.
budyń malinowy 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
płatki kukurydziane 1 szkl
woda 2 szkl.
winogrona 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
W misce dobrze rozmieszać miękkie masło.
Krok 1 - Sernik foto
2
W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka, w 0,5 szklanki mleka rozmieszać budyń, który następnie dodać do gotującego się w garnku mleka. Dobrze wymieszać, ostudzić.
Krok 2 - Sernik foto
3
Zimny budyń dodać do rozmieszanego masła i utrzeć na jednolitą masę.
Krok 3 - Sernik foto
4
Na dno okrągłej blaszki rozsypać płatki kukurydziane, przełożyć masę budyniową. W dwóch szklankach gorącej wody rozpuścić galaretkę, odstawić do stężenia.
Krok 4 - Sernik foto
5
Winogrona umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki jeśli są, położyć na masie budyniowej. Tężejącą zimną galaretkę przełożyć na masę budyniową, wstawić do lodówki.
Krok 5 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.01.2014 22:29
serniczki to ja uwielbiam
Poison1988 23.01.2014 19:19
pycha! tego nie da się nie lubić ;)
monisia1977 23.01.2014 11:24
fajne ciacho
Megg 23.01.2014 00:18
Przepyszny serniczek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak