Sernik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki pszennej

    2 1/2 szkl
  • margaryny

    3/4 kostki
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 torebka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ser biały

    1 kg
  • margaryny

    1/2 kostki
  • żółtek

    5 sztuk
  • cukier drobny

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • budynie śmietnkowe

    2 torebki
  • budyń waniliowy

    1 torebka
  • cukier wanilinowy

    1 torebka
  • cukier

    1/2 szkl
  • budyń śmietankowy

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść ciasto,podzielić na 2 części.Jedną wstawić do lodówki na 1/2godz,a drugą do zamrażalki na 1godz. Ser zemleć,dodać utarte żółtka z margaryną i cukrem.Budynie rozpuścić w mleku,dodać do sera.Ubić pianę z białekwszystkich,parę łyżek dzć do sera,wymieszać delikatnie.Do reszty piany dodać 1/2 szklanki cukru a na koniec budyń wymieszać.Na blaszkę wyłożyć ciasto z lodówki,na to ser,na ser ubitą pianę z białek na pianę zetrzeć drugie ciasto z zamrażalki.Piec 1godz 180stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia20 10.11.2012 21:45
wspaniały ;)
janek64 06.10.2012 18:39
Bardzo lubię serniczki :)
kate.500 15.09.2012 21:16
pycha
Dorian 28.08.2012 20:42
super
Aneta41 25.08.2012 20:50
serniczka nigdy nie odmawiam
gusia1000 18.08.2012 22:18
Zawsze dobry.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat