Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 2 1/2 szkl
margaryny 3/4 kostki
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1 torebka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser biały 1 kg
margaryny 1/2 kostki
żółtek 5 sztuk
cukier drobny 1 szkl
mleko 1 szkl
budynie śmietnkowe 2 torebki
budyń waniliowy 1 torebka
cukier wanilinowy 1 torebka
cukier 1/2 szkl
budyń śmietankowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Ze składników zagnieść ciasto,podzielić na 2 części.Jedną wstawić do lodówki na 1/2godz,a drugą do zamrażalki na 1godz. Ser zemleć,dodać utarte żółtka z margaryną i cukrem.Budynie rozpuścić w mleku,dodać do sera.Ubić pianę z białekwszystkich,parę łyżek dzć do sera,wymieszać delikatnie.Do reszty piany dodać 1/2 szklanki cukru a na koniec budyń wymieszać.Na blaszkę wyłożyć ciasto z lodówki,na to ser,na ser ubitą pianę z białek na pianę zetrzeć drugie ciasto z zamrażalki.Piec 1godz 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 10.11.2012 21:45
wspaniały ;)
janek64 06.10.2012 18:39
Bardzo lubię serniczki :)
kate.500 15.09.2012 21:16
pycha
Dorian 28.08.2012 20:42
super
Aneta41 25.08.2012 20:50
serniczka nigdy nie odmawiam
gusia1000 18.08.2012 22:18
Zawsze dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak