Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym Zewy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 36 szt
dżem truskawkowy 1 słoiczek
twaróg 600 g chudy
serek homogenizowany 1 op waniliowy
galaretka cytrynowa 2 op
gorąca woda 250 ml
śmietana 30% 250 ml
fix do śmietany 1 op
cukier do smaku
perełki cukrowe 1 łyżka żółte ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym Zewy

Blaszkę o wymiarach 32 x 14 wyłożyć folią spożywczą.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić.
Na dnie foremki ułożyć warstwę herbatników, posmarować je dżemem i znów rozłożyć warstwę ciastek.
Oba sery wymieszać i pomału wlewać zimna i lekko tężejącą galaretkę.
Masę wylać na herbatniki.
Formę wstawić do lodówki do lekkiego ścięcia.
Wyjąć formę z lodówki, delikatnie położyć warstwę ciastek, posmarować dżemem i zakryć ostatnią warstwą ciastek.
Ubić śmietankę i udekorować nią ciasteczka .
Udekorować cukrowymi ozdobami.
Serniczki kroić między ciastkami.



PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak