Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczki czekoladowo-migdałowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser twarogowy 200-250 g
czekolada deserowa 100-200 g
biała czekolada 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat na 500 ml płynu
mleko 2% 100 ml
migdały mielone
biszkopty okrągłe mielone

Porada

Tak przygotowane serniczki są wygodne w trakcie jedzenia, nie wymagają łyżeczki czy talerzyka - dziecko może zabrać je z sobą na podwórko, na wyjazd czy do szkoły.

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczki czekoladowo-migdałowe

Żelatynę zalać zimnym mlekiem i wymieszać - pozostawić do spęcznienia.

Czekoladę białą i deserową połamać na kostki i rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.
Do płynnej dodać żelatynę rozpuszczoną w mikrofalówce i jak najdokładniej wymieszać dodając pastę z wanilii.

Za pomocą miksera połączyć twarożek z rozpuszczoną czekoladą dodając w trakcie miksowania zmielone migdały oraz niewielką ilość zmielonych biszkoptów dla zagęszczenia.

Masę jak najszybciej przelać do przygotowanych papilotek (najlepiej woskowanych lub silikonowych) i odstawić do stężenia w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.10.2016 09:38
na pewno bardzo smaczne :)
olkaaa 10.10.2016 09:31
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak