Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 kg
galaretka wiśniowa 2 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 1/2 op.
woda 0,8L

Porada

Ser homogenizowany waniliowy w wiaderku.

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

Kroki postępowania

1
Układamy biszkopty na dno tortownicy.
Krok 1 - Serniczek na zimno foto
2
galaretki wiśniowe oraz żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody.
Krok 2 - Serniczek na zimno foto
3
Gdy galaretki wraz z żelatyna zaczną tężec wlewamy je do sera i miksujemy mikserem.
Krok 3 - Serniczek na zimno foto
4
Powstałą masę serową zalewamy biszkopty w tortownicy.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Krok 4 - Serniczek na zimno foto
5
Rozrabiamy galaretkę cytrynową według przepisu a następnie zalewamy na masę serową.
Odstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje galaretka cytrynowa.
Krok 5 - Serniczek na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiek102 17.03.2015 21:44
Pyszne mniam mniam :)
engie23 25.01.2015 21:03
apetycznie wygląda
agnieszka214 25.01.2015 20:01
lubie takie serniczki
irenka 25.01.2015 19:55
pyszniutki ,lubię taki
Adam/ZUB3R 25.01.2015 19:48
wygląda smacznie
bietka 25.01.2015 18:56
smakowity serniczek mniam :)
Asik32 25.01.2015 18:25
Wygląda jak ptasie mleczko i na pewno jest bardzo smaczy:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak