Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Serduszka z czerstwego chleba

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb
5 kromek
jajko
1 szt
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mleko
3 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z czerstwego chleba

Foremką do ciasteczek wykrawamy z chleba serduszka ( lub inny pożądany kształt) . Jajko bełtamy razem z mlekiem i cukrem waniliowym. Możemy też posłodzić odrobinę, jednak wtedy jajko szybciej się przypala. Maczamy chleb w jajku, smażymy na średnim ogniu z obu stron. Jeśli chcemy możemy wykonać wersję na słono - wówczas zamiast cukru , czy cukru waniliowego dodajemy do jajka szczyptę soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 08.01.2012 12:48
pamietam takie grzanki z dzieciństwa! ja zawsze zjadałam z miodkiem ;) proste danie a jakie smakowite
eduszo
eduszo 27.11.2011 16:15
W sam raz dla dzieci.
iziona 27.11.2011 09:25
Faktycznie pomysłowe :)
IKrakowianka 27.11.2011 00:12
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak