Serduszka z czerstwego chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    5 kromek
  • jajko

    1 szt
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • mleko

    3 łyżki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Foremką do ciasteczek wykrawamy z chleba serduszka ( lub inny pożądany kształt) . Jajko bełtamy razem z mlekiem i cukrem waniliowym. Możemy też posłodzić odrobinę, jednak wtedy jajko szybciej się przypala. Maczamy chleb w jajku, smażymy na średnim ogniu z obu stron. Jeśli chcemy możemy wykonać wersję na słono - wówczas zamiast cukru , czy cukru waniliowego dodajemy do jajka szczyptę soli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 08.01.2012 12:48
pamietam takie grzanki z dzieciństwa! ja zawsze zjadałam z miodkiem ;) proste danie a jakie smakowite
eduszo 27.11.2011 16:15
W sam raz dla dzieci.
iziona 27.11.2011 09:25
Faktycznie pomysłowe :)
IKrakowianka 27.11.2011 00:12
pomysłowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat