Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z ciasta ptysiowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
margaryna 250 gram
jaja 8 szt
woda 2 szklanki
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z ciasta ptysiowego

Kroki postępowania

1
Do garnka wlałam 2 szklanki wody. Dodałam cała margarynę zagotowałam to .
Krok 1 - Serduszka z ciasta ptysiowego foto
2
Do zagotowanej masy wsypałam make cały czas mieszałam aż zrobiła się taka kula odchodziło ładnie od garnka .
Krok 2 - Serduszka z ciasta ptysiowego foto
3
Wyłączyłam gaz czekałam aż masa ostygnie. Dodawałam po 1 jajku cały czas miksując ,aż zmiksowałam wszystkie jaja .
Krok 3 - Serduszka z ciasta ptysiowego foto
4
Przygotowałam blachę do pieczenia położyłam na nią papier do pieczenia. Masę ptysiowa włożyłam do rękawa łyżką i wyciskałam z niego serduszka piekłam w 180 stopniach 20-25 minut zależy w jakim stopniu nam się przyrumienią.
Krok 4 - Serduszka z ciasta ptysiowego foto
5
Wyjęłam serduszka zostawiłam na talerzu do wysuszenia potem posypałam cukrem pudrem .
Krok 5 - Serduszka z ciasta ptysiowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 13.02.2013 13:59
dziękuje ze tak myślisz
wyattearp 12.02.2013 08:17
O JAKIE ŁADNIUTKIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak