Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z borówkami i białą czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
borówki amerykańskie
mleko 1 łyżka
biała czekolada kilka kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z borówkami i białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy foremkami serduszka. Ciasteczka smarujemy mlekiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 1 - Serduszka z borówkami i białą czekoladą foto
2
Na ciasteczkach ukłądamy borówki.
Krok 2 - Serduszka z borówkami i białą czekoladą foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut.
Krok 3 - Serduszka z borówkami i białą czekoladą foto
4
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i roztopioną polewamy upieczone i lekko przestudzone ciasteczka.
Krok 4 - Serduszka z borówkami i białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:06
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak