Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka drobiowe z groszkiem i marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 250 gram
masło 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 2 szklanki
groszek z marchewką średni słoik
mąka 2 łyżki

Porada

Dobrze smakuje zarówno z ziemniakami, jak i ryżem, kaszą, czy makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka drobiowe z groszkiem i marchewką

Serduszka oczyszczamy i myjemy. Kroimy na pół lub na ćwiartki. Oprószamy je solą i pieprzem, a następnie przesmażamy na maśle. Po przesmażeniu wlewamy do nich wodę i gotujemy do miękkości.
Po tym czasie dodajemy odsączoną z zalewy mieszankę groszku z marchewką i chwilę razem podgrzewamy.
Na koniec sos zagęszczamy mąką rozprowadzoną z odrobiną wody i ewentualnie doprawiamy do smaku według gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.05.2016 14:04
pyszny gulasz
berys18 23.07.2015 07:42
smaczne połączenie
Ewa Wojtaszko 22.07.2015 22:39
najbardziej lubię z kaszą gryczaną,pychota :)
agnieszka214 22.07.2015 17:41
juz nabrałam smaku na tak pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak