Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z nadzieniem truskawkowo-czekoladowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
TRUSKAWKI MROŻONE 24 sztuki
gorzka czekolada 24 kosteczki
cukier do smaku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z nadzieniem truskawkowo-czekoladowym

Z ciasta wyciąć serca przy pomocy wykrawaczek do ciasteczek.
Na środku serc wyłożyć po 2-3 połowki truskawek i pokruszoną kostkę czekolady.
Przykryć drugim sercem i skleić, dociskając widelcem brzegi.
Piec w piekarniku nagrzanym do 185 st C przez 7-10 min aż ciasto się zarumieni.
W tym czasie przygotować mus: kilka truskawek włożyć do garnuszka wraz z 3 łyżkami wody, posłodzić i postawić na ogniu, Doprowadzić do wrzenia i zredukowania wody, ciągle mieszać aby owoce się nie przypaliły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 21.01.2013 17:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak