Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
obranej pomarańczy 2-3 plastry
masła i margaryny 4 łyżki
cukru 4 łyżki
jajko 1 szt
skórki otartej z pomarańczy 1 łyżka
mąki pszennej 6 łyżek
proszku do pieczenia 1 szczypta
wiórków kokosowych 2 łyżki
Do dekoracji:
białej polewy czekoladowej 10 dag
pisak cukrowy
kolorowe pastylki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Serca pomarańczowe

Pomarańczę zmiksować. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko, dokładnie wymieszać. Dodać zmiksowaną pomarańczę i skórkę otartą ze sparzonego owocu. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do ciasta. Na koniec wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Foremkę natłuścić, oprószyć mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC. Gotowe serduszka lekko przestudzić w foremkach, wyjąć, przełożyć na deskę kuchenną. Polewę czekoladową grubo posiekać, stopić w kąpieli wodnej na niewielkim ogniu. Serduszka posmarować polewą, ozdobić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak