Zastanawiacie się nad szybką w przygotowaniu przekąską na przyjście gości, a może do Waszego ulubionego serialu? Oto odpowiedź: serca z ciasta francuskiego nadziewane serem i szynką!
Gotowe ciasto francuskie jest świetną bazą do różnego rodzaju dań - zarówno przekąsek, jak i dań głównych np. tart (słodkich i wytrawnych). Jeśli jednak chcecie, by danie miało niepowtarzalny wygląd - możecie nadać przekąskom wybrany przez siebie kształt, np. serca. Wystarczy jedynie, że płat ciasta z nałożonym nadzieniem, zwiniecie z dwóch stron do środka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by uformować z niego również "ślimaczki". Sposób podania będzie zależał jedynie od Waszej inwencji twórczej. Pamiętajcie również, by składniki, którymi wypełnicie ciasto, były pokrojone w drobną kosteczkę. Dzięki czemu zapobiegniecie ich wypadnięciu podczas pieczenia, a sam proces formowania i zwijania będzie bardzo łatwy.