Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca drobiowe w sosie śmietanowym

5.0
(45)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 2 szk
sól
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Serca drobiowe w sosie śmietanowym

Serca oczyścić, opłukać i zagotować do miękkości. Następnie odcedzić, ponownie opłukać i pokroić na plasterki. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W garnku zagotować około 1 l wody. Do gotującej się wody przełożyć serca, marchewkę oraz pietruszkę. Dodać ziele angielskie oraz listki laurowe. Śmietanę wymieszać z odrobiną ciepłej wody, dodać do serc. Gotować do momentu aż śmietana zgęstnieje, stale mieszając. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz tymiankiem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mr D 24.09.2022 11:02
Przepis bez szczegolow m in czasowych
pestka 17.06.2015 08:09
obiadek wygląda pysznie
Aleksandra/Olcia 13.06.2015 10:31
oj zjadłabym
berys18 13.06.2015 09:49
bardzo smaczny obiad
Wafelek2601 13.06.2015 08:30
Bardzo apetyczne
w mojej kuchni 13.06.2015 08:22
pyszne danie obiadowe..
Beatris 12.06.2015 21:46
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak