Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca drobiowe w sosie jogurtowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej do smażenia
serca drobiowe 1 kg
kostka rosołowa 1 szt
jogurt grecki 400 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
szczypiorek 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serca drobiowe w sosie jogurtowym

Kroki postępowania

1
Obieramy cebule z łupin i kroimy w piórka . Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę.
Krok 1 - Serca drobiowe w sosie jogurtowym foto
2
Serca drobiowe myjemy i osuszamy a następnie przekrawamy na połówki. Dodajemy do zeszklonej cebuli i smażymy. Mięso puści soki wtedy dodajemy kostkę rosołową i smażymy aż odparuje woda aby się zarumieniły. Przekładamy do garnka i zalewamy dwoma szklankami wody, dusimy do miękkości.
Krok 2 - Serca drobiowe w sosie jogurtowym foto
3
Jogurt grecki mieszamy z mąką pszenną i odrobiną wody oraz pół szklanki odlanego wywaru. Kiedy serca będą miękkie wlewamy do garnka jogurt i mieszając podgrzewamy do momentu pierwszego wrzenia.
Krok 3 - Serca drobiowe w sosie jogurtowym foto
4
Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy d smaku solą , pieprzem oraz czosnkiem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Krok 4 - Serca drobiowe w sosie jogurtowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.04.2017 19:44
Bardzo dawno serc nie jadłam
bertpvd 06.04.2017 11:14
smaczny przepis
mirosława4 06.04.2017 11:10
zapewne były smaczne
Róża1 06.04.2017 11:07
pyszne danie :-)
olkaaa 06.04.2017 10:46
nie miałam okazji próbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak