Ser zapiekany w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • mleko

    litr
  • jajko

  • olej

    2 łyżki
  • sól, pieprz,curry

  • ser pokrojony w plastry

    30 dag
  • masło dosmażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem, olejem, by miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na 1/2 godz. Dodać odrobinę przypraw, wymieszać. Plastry sera obtoczyć w cieście i smażyć

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat