Ser w ciemnym cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sera

    0.5 kg
  • brzoskwinie w puszce

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżki
  • śmietana 30%

    500 ml
  • cukier puder

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt w sopsób tradycyjny z podanych nizej składników
8 jajek
8 łyzek cukru
6 łyzek mąki
2 łyzki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia

Ser (taki zmielony z wiaderka) miksujemy z cukrem pudrem. Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostke. Sok podgrzewamy (w puszce) i dodajemy zelatyne - dokladnie rozpuscic. Smietanke ubijamy, dodajemy do zmiksowanego sera, a następnie pomalu wlewamy letni sok z brzoskwin z zelatyna (miksujemy). Na koniec wsypujemy pokrojone w kostke brzoskwinie i mieszamy łyzka. Biszkopt przekrawamy a pół, dolna czesc wkladamy do brytfanki, wylewamy ser i przykrywamy góra biszkoptu. Odstawiamy na 2 godziny do stezenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 02.04.2013 23:18
Ale fajny, zjadłabym go z chęcią dziś
tomek18 10.04.2012 15:31
wspaniałe ciasto
PaniMISIOWA 29.09.2011 10:56
z chęcią bym takie ciacho zjadła
treonina 19.08.2011 00:17
pychotka
Sarenka 11.08.2011 10:05
Wyglada pysznie!
angelika14 17.07.2011 10:27
fantastyczne ciasto
jolaxa 30.01.2011 22:36
musi byc pyszna
kakiaa 30.01.2011 13:57
Wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuję:)
iknkirke 02.12.2010 08:46
super
misia53 01.12.2010 09:25
Serniczek smakowity, mniam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat