Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser topiony pomidorowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% mały kubek
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2/3 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat mielony
jajko
twaróg 350 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser topiony pomidorowy

Masło rozpuścić na patelni, dolać śmietanę, wsypać sól i dużą szczyptę białego pieprzu, wymieszać. Twaróg rozgnieść widelcem i dodać do śmietany. Wymieszać dokładnie i ogrzewać na małym ogniu dodając sodę - mieszać, stale ogrzewając, aż ser się stopi - domieszać dobrą gęstą pastę pomidorową. Wbić jajko i bardzo dokładnie wymieszać, stale podgrzewając mieszaninę na małym płomieniu, aż jajko zagęści całość. Nie odchodzić od patelni, bo jajko zetnie się w nieapetyczne kłaczki.
Przelać serek do miseczki opłukanej zimną wodą i pozostawić do przestygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.04.2014 19:12
Pyszny pomysł :)
Habibi 11.10.2013 12:14
Polecam zrobić i przekonać się osobiście ;)
Christopher 10.10.2013 23:47
Ciekawi mnie smak takiego pomidorowego serka.
jolanta53 10.10.2013 14:18
Robiłam już w różnych smakach ale na pomidorowy to mi nawet pomysł nie przyszedł:) Pięknie wygląda.
Konczi 10.10.2013 08:18
fajny pomysł
Ewa 10.10.2013 06:13
Brzmi ciekawie :)
Jadwiga/Jaga85 09.10.2013 22:30
Ciekawy, ciekawy przepis!
Megg 09.10.2013 22:23
bardzo ciekawy przepis
nutellla 09.10.2013 20:03
bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak