SER SMAŻONY, PANIEROWANY W MĄCE I BUŁCE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka do panierowania

    - -
  • tłuszcz do smażenia

    - -
  • papryka mielona

    - -
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
  • ser żółty

    - (grube plastry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać niewielką ilość wody i rozprowadzić na dość gęstą papkę. Do tartej bułki dodać paprykę i wymieszać.

Grube plastry sera obtaczać w mące z wodą a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat