Ser smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • jajko

    1
  • sól

  • kminek

  • masło

  • ser biały twarogowy

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biały ser (powinien być raczej suchy, nie mokry), rozdrobnić widelcem w miseczce. Posypać sodą i solą, po czym dokładnie wymieszać. Poczekać aż ser uleżeje. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić ser i mieszając smażyć na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia. Wówczas zdjąć patelnię z ognia, wbić jajko i energicznie wmieszać je do sera. Następnie ponownie ustawić patelnię na ogniu i jeszcze chwilkę smażyć. Na końcu dodać kminek i wylać ser do miseczki aż do ostygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anoosia 14.06.2011 16:02
nie znam takiej potrawy ale wygląda ciekawie
Zoso 24.05.2011 19:16
pyychota
rzenia15 22.02.2011 11:50
też taki robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat