Ser feta smażony w chrupiącym cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    1 opakowanie
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/4 szklanki
  • woda gazowana

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fetę kroimy w kostkę. Oprószamy ją z dwóch stron pieprzem i mieszanką papryki.

Do salaterki wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wodę i za pomocą rózgi łączymy składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

Do tak przygotowanego ciasta wkładamy kawałki fety i starannie je w nim obtaczamy. Kawałki fety kładziemy na rozgrzany głęboki tłuszcz i smażymy po 2-4 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru.

Usmażoną fetę przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Usmażoną fetę serwujemy razem sosem tzatziki serwujemy gorąco (dobrze smakuje też na zimno ), smacznego :D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
benka 16.06.2017 08:34
Pyszna propozycja.
kasienka23 15.06.2017 19:19
Wygląda bardzo apetycznie! Ja przygotowując taką potrawę pewnie miałabym obawy, że ser się rozpuści, ale widzę, że trzyma się całkiem dobrze :)
Franciszek 15.06.2017 15:34
ciekawy pomysł
w mojej kuchni 15.06.2017 08:35
Apetyczne danie
Babeczka35 15.06.2017 07:51
Ciekawa propozycja.
Renata9 14.06.2017 22:04
Bardzo dobra przystawka
Stenka 14.06.2017 21:37
ciekawa propozycja
Malinka 14.06.2017 21:05
Chętnie bym zjadła !
Wiktoria29 14.06.2017 20:38
ciekawy przepis
halina17 14.06.2017 20:36
smaczny : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat