Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowa surówka z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
jabłko 1 szt
żurawina suszona 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 2 łyżki
sok z cytryny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowa surówka z żurawiną

Seler i jabłko obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Polewamy sokiem z cytryny i odstawiamy na ok 10min. Po tym czasie dodajemy miód, sól morską oraz trochę mielonego pieprzu dla urozmaicenia smaku. Na koniec dodajemy śmietanę oraz suszoną żurawinę i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.06.2016 06:31
na pewno pyszna
w mojej kuchni 20.01.2016 14:22
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak