Ścierka - zupa mleczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    200 gram
  • sól

    szczypta
  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko rozbić do mąki i mieszać tak długo aż powstaną grudki. Do osolonej zagotowanej wody wrzycić grudki. Gotować około 5 minut. Odcedzić, przełożyć do miseczki, zalać mlekiem. Gotowe do spożycia. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat