Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy zawijaniec inaczej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dkg
żółty ser 10 dkg
pieczarki 50 dkg
por
śmietana 30% 200 gram
cebula 1 szt
pieprz
sól
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy zawijaniec inaczej

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy na jeden duży płat i przyprawiamy. Pieczarki podsmażamy z cebulką, doprawiamy. Na mięsku układamy plastry żółtego sera, 2 łyżki pieczarek, kilka plasterków papryki u mnie żółta, kilka krążków pora. Zwijamy jak roladę.
Krok 1 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
2
Folę przezroczystą spożywczą tniemy na dość spory kawałek i układamy na niej roladę. Ciasno zwijamy na tzw cukierka.
Do garnka wlewamy wodę wkładamy nasze mięso i gotujemy ok 1 godz.
Krok 2 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
3
Do tego dania pasuje świetnie sos pieczarkowy. Do wcześniej podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę i gotujemy do zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem
Krok 3 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
4
Mięso wyjmujemy z folii, kroimy na kawałki, polewamy sosem.
U mnie podane z grzankami, ale wspaniale także smakuje
z ziemniaczkami.
Smacznego
Krok 4 - Schabowy zawijaniec inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 23.01.2014 07:56
ciekawy przepis
Gracer 19.01.2014 21:08
fajnie wygląda
stef 19.01.2014 20:36
Pyszna potrawa.
Czyki 19.01.2014 20:24
Zapraszam serdecznie, szybciutko jeszcze mamy:):)
Konczi 19.01.2014 20:18
chciałoby się skosztować .... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak