Schabowy zawijaniec inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dkg
  • żółty ser

    10 dkg
  • pieczarki

    50 dkg
  • por

  • śmietana 30%

    200 gram
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
Schab rozbijamy na jeden duży płat i przyprawiamy. Pieczarki podsmażamy z cebulką, doprawiamy. Na mięsku układamy plastry żółtego sera, 2 łyżki pieczarek, kilka plasterków papryki u mnie żółta, kilka krążków pora. Zwijamy jak roladę.
Krok 2 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
Folę przezroczystą spożywczą tniemy na dość spory kawałek i układamy na niej roladę. Ciasno zwijamy na tzw cukierka.
Do garnka wlewamy wodę wkładamy nasze mięso i gotujemy ok 1 godz.
Krok 3 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
Do tego dania pasuje świetnie sos pieczarkowy. Do wcześniej podsmażonych pieczarek dodajemy śmietanę i gotujemy do zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem
Krok 4 - Schabowy zawijaniec inaczej foto
Mięso wyjmujemy z folii, kroimy na kawałki, polewamy sosem.
U mnie podane z grzankami, ale wspaniale także smakuje
z ziemniaczkami.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
margaret 23.01.2014 07:56
ciekawy przepis
Gracer 19.01.2014 21:08
fajnie wygląda
stef 19.01.2014 20:36
Pyszna potrawa.
Czyki 19.01.2014 20:24
Zapraszam serdecznie, szybciutko jeszcze mamy:):)
Konczi 19.01.2014 20:18
chciałoby się skosztować .... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat