Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
sól
pieprz
bazylia
musztarda 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 20 dag
cebula 1/2 sztuki
ser w plastrach
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
1. Pieczarki należy obrać i usmażyć razem z pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
2
2. mięso dzielimy na kotlety. Oprószamy solą i ubijamy dosyć cienko. jajko rozbijamy z solą, pieprzem, musztardą i bazylią. Każdy kotlet wrzucamy do miseczki z jajkiem i dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek pokrył się jajkiem.
Krok 2 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
3
3. Kotlety następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
4
4. Każdy smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone układamy na blasze.
Krok 4 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
5
5. Na każdy schabowy układamy porcję pieczarek i zakrywamy serem. Posypujemy papryką i zapiekamy, aż ser się całkowicie rozpuści.
Krok 5 - Schabowy z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2014 20:00
Rarytas, pycha.
adelajda 23.01.2013 20:49
na pewno super smaczne !
Rafał10 23.01.2013 19:15
baaardzo apetyczne :)
gosia56 23.01.2013 18:32
pycha
owca441 23.01.2013 18:31
pyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak