Schabowy z oscypkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plasteki
  • jajko

    1 sztuka
  • oscypek

    1 sztuka
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • bułka tarta

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy do smaku Kucharkiem i delikatnie wcieramy w mięso. Oscypka kroimy w cienkie plasterki. Mięso wraz z plasterkami oscypka panierujemy w jaku a następnie w bułce tartej dość obficie. Smażymy na złoty kolor. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 02.09.2013 18:19
musi być smaczne:)
cooleczka 18.04.2013 12:35
bardzo fajnty pomysł na schabowego
Wafelek2601 06.01.2013 00:45
Pycha
IKrakowianka 01.06.2012 21:16
świetny!
AGNIESZKA144 01.03.2012 20:38
smaczne
RenataZ-et 31.01.2012 00:09
bardzo fajny pomys? :)
Justa32 02.09.2011 18:36
uwielbiam to!!!
Agnik 21.08.2011 21:28
mniam
IlonaAlbertos 03.07.2011 23:21
Ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat