Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w chrupiącej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szklanki
mąka 1/4 szklanki
jajko
sól, pieprz
schab 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
W głębokim naczyniu mieszamy wszystkie składniki na panierkę: potłuczone płatki kukurydziane, mąkę i bułkę tartą.
Schabowe doprawione solą i pieprzem obtaczamy w jajku i w powstałej panierce.
Krok 1 - Schabowy w chrupiącej panierce foto
2
Smażymy z jednej i drugiej strony na patelni na złoty kolor.
Krok 2 - Schabowy w chrupiącej panierce foto
3
Można podawać z domowymi buraczkami i piklami. Smacznego!
Krok 3 - Schabowy w chrupiącej panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.01.2014 13:02
kotlecik pycha
Jodaj 01.05.2013 16:28
prze pyszne schabowe :)
Janina 05.04.2013 16:47
Bardzo smaczne
Magdalena67 05.04.2013 16:37
oj, lubię :)
gosia1988 05.04.2013 15:33
tradycyjny schabowy najlepszy
Piotr-21 05.04.2013 15:18
aż mi ślinka cieknie
Barbara/zuza22_85 05.04.2013 15:10
bardzo dobre
Megg 05.04.2013 14:58
tradycyjny schabowy to jest to co Polacy lubią najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak