Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy niedzielny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
sól i pieprz 1 szczypta
majonez tradycyjny 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
olej do smażenia 0,25 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy niedzielny

Kotlety myjemy, osuszamy. Tłuczemy delikatnie tłuczkiem z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jajko rozkłucamy i dodajemy do niego majonez. Obtaczamy mięso w jajku i majonezie a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 30.05.2016 07:42
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak