Schabowo-pieczarkowe placuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    10 sztuk
  • cebuli

    1/2 szt
  • majonezu

    1 łyżka
  • jajek

    2 sztuki
  • tartej bułki

    3 łyżki
  • masła

    2 łyżki
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    pieprz olej do smażenia
  • schab

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w mała kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle razem z cebulą, dodać do mięsa. Jajka roztrzepać, wymieszać z mąką, majonezem i tartą bułką, dodać vegetę i pieprz, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i łyżką wykładać masę formując małe placuszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 18.09.2011 22:14
Brzmi naprawdę smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat